Historie

In 1964 opende Frans van der Loo de A&O supermarkt aan de Markt in Asten, daar waar nu het huidige Midas Winkels te vinden is.

De A&O had het aanvankelijk moeilijk. Een nieuwe formule en ook de verbouwing was niet helemaal volgens plan verlopen. Er waren veel problemen met het dak, maar nadat deze verholpen waren ging de nieuwe zaak langzaam draaien.
Er kwam een slagerij, een bakkerij; de eerste zelfbedieningssupermarkt in Asten werd steeds groter. Tot in de zeventiger jaren het plan opkwam om een soort ‘middenstandswarenhuis’ op te zetten. Eerst met een klein aantal ‘onderhuurders’, later, na diverse uitbreidingen, met steeds meer zaken.

Onstaan van de naam Midas

Middels een prijsvraag werd op zoek gegaan naar een nieuwe naam voor dit warenhuis. Uit alle inzendingen werd de inzending van Ineke Foolen verkozen tot de nieuwe naam van het winkelcentrum. Zij stuurde de naam Midas in: MIDden in ASten was haar gedachtegang geweest.

Midas groeide. En bleef groeien. Nieuwe uitbreidingsplannen bleven dan ook niet uit. Maar het geduld van de ondernemers werd op de proef gesteld. Pas in 2011 werd de langverwachte nieuwbouw geopend, met landelijke trekkers als de Albert Heijn, HEMA en Etos en met daarnaast mooie winkels van enthousiaste, zelfstandige ondernemers. Midas Winkels is uitgegroeid tot een sfeervol winkelcentrum waar persoonlijke benadering en klantvriendelijkheid centraal staan.